logo EB

cudzyslowJakość naszych usług
jest najważniejsza

 

 

W partnerstwie z ELITEGAST organizujemy dla Państwa szkolenia gastronomiczne.

 

 

1.  Szkolenie: HACCP dla pracowników gastronomii i nie tylko

     Czas trwania: 6h

     Koszt: 300zł

     Program:

    1.Wstęp do HACCP czyli dobra praktyka higieniczna systemy: GMP i GHP
    2.HACCP - pochodzenie i charakterystyka (HAZARD ANALISYS AND CRITICAL CONTROL POINT), czyli Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli
    3.Historia HACCP na świecie w europie i w Polsce
    4.Cel systemu HACCP (definicja; zasady; unormowania prawne; gdzie stosujemy; komiks; test z komiksu)

2.  Szkolenie: Psychodietetyka - wszystko zaczyna sie od głowy

     Czas trwania: 5h

     Koszt: 250zł

     Program:

    1.Podstawy psychologii w diecie (emocje; stres; motywacja; wyznaczanie celów)
    2.Podstawy dietetyki (co to jest zdrowe odżywianie; od czego zacząć; czytanie etykiet; składniki diety; plan działania; wyznaczenie celów)
    3.Zaburzenia odżywiania się (anoreksja; bulimia itp oraz sposoby leczenia zaburzeń; terapai psychoanalityczna; terapia poznawczo-behawioralna; terapia rodzinna; leczenia szpitalne)
    4.Zmiany (podjęcie decyzji; analiza stylu życia; dostosowanie potrzeb organizmu do stylu życia; wyzwania; sytuacje trudne i kryzysowe)
    5.Przegląd i analiza modnych diet
   6.Diety w chorobach zywilizacyjnych

3.  Szkolenie: POS-BISTRO szkolenie z najnowszego systemu sprzedażowo-magazynowego dla gastronomii

     Czas trwania: 6h

     Koszt: 500zł

     Program:

     1.Dlaczego ten system a nie inny
     2.Wersja DEMO na urządzenie mobilne
     3.Praca w praktyce na systemie POS-BISTRO z wykorzystaniem 14 dniowego dostepu do platformy e-lerningowej
     4.Wprowadzanie nowych produktów, potraw, asortymentu sklepowego, etc.etc.
     5.Wprowadzanie faktur, kontrola magazynowa
     6.Inne przydatne funkcje system: rabaty, dostęp, blokowanie, inwentaryzacje, sprzedaż mobilna i fiskalna
     7.Zapotrzebowanie sprzętowe
    8.Koszty system abonamentowego plus serwis
    9.Test wiedzy o systemie

4.  Szkolenie: SOUS-VIDE  - nowe techniki stosowe w kuchni (także kuchni domowej)

     Czas trwania: 5h

     Koszt: 250zł

     Program:

     1.Co to jest sous-vide (próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie /próżniowo/ w zamkniętych woreczkach umieszczonych w gorącej wodzie w niskiej temperaturze)
    2.Historia metody sous-vide skąd się wzieła i kto ją wymyślił
    3.Sprzęt potrzebny do gotowania (cyrkulator temperatury, "vacum" urządzenie do próżniowego pakowania)
    4.przygotownie produktów: mięsa, ryb, warzyw, innych produktów przed vacowaniem
    5.Tabele, zakres temperatur
    6.Co dalej z produktami ugotowanymi w/w metdą
    7.Grillowanie, smażenie, pieczenie, czyli "finishing"

5.  Szkolenie: Obsługa piecy konwekcyjnych - Rational i Unox

     Czas trwania: 6h

     Koszt: 300zł

     Program:

    1.Omówienie zasad działania piecy
    2.O czym pamiętać przed pierwszym uruchomieniem pieca (prąd, podłączenie wody, zmiękczanie wody,sól, konserwacja, mycie, detergenty/płyny)
    3.Programowanie (omówienie funkcji pieca)
    4.Wprowadzanie własnych ustawień
    5.Dodatkowe informacje (serwis)

6.  Warsztaty baristyczne  -  cz.I praca na ekspresie ciśnieniowym

     Czas trwania: 5h

     Koszt: 300zł

     Program:

    1.Historia kawy rodzaje ziarna 
    2.Budowa i konserwacja ekspresu ciśnieniowego
    3.Młynek i jego ustawienie
    4.Przygotowanie ekspresu do pracy
    5.Jak zrobić prawidłowe espresso
    6.Jak prawidłowo spienić mleko (jakiego mleka używać)
    7.Jak i w czym podawać kawę
   8.Kawa z mlekiem używka czy napój kawowy (oprocentowanie VAT)

7.  Warsztaty baristyczne - cz.II latte art dekorowanie kaw

     Czas trwania: 5h

     Koszt: 300zł

     Program:

     1.Art Latte /Spienianie mleka c.d; Parzenie kawy c.d. - ćwiczenia/
     2. Dekorowanie kaw ( ćwiczenia )
     3.Egzamin z dekorowania kaw

8.  Warsztaty: Kuchnia bezglutenowa

    Czas trwania: 6h

     Koszt: 300zł


9.  Warsztaty: Kuchnia wegetariańska 

     Czas trwania: 6h

     Koszt: 400zł


10. Warszaty: Kuchnia wegańska

      Czas trwania: 6h

      Koszt: 400zł


 11. Warsztaty: Wypieki świąteczne -  Boże Narodzenie i Wielkanoc

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 400zł


12. Warsztaty: Makaroniki francuskie

     Czas trwania: 6h

     Koszt: 600zł


13. Warsztaty: Desery -  w restauracji i w domu

     Czas trwania: 5h

     Koszt: 400zł


14. Warsztaty: Tarti i paye - na słodko na słono

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 300zł


15. Warsztaty: Ciasta "FIT"

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 400zł


16. Warsztaty: Kuchnia śródziemnomorska

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 500zł


17. Warsztaty: Makarony i pasty

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 300zł


18. Warsztaty: Kuchnia molekularna

      Czas trwania: 4h

      Koszt: 600zł


19. Warsztaty: Dania mączne -  kartacze, pyzy, pierogi, makaron domowy, knedle, kluski

      Czas trwania: 5h

      Koszt: 300zł


20. Warsztaty: Ciasta domowe - serniki na zimno i ciepło, baby, inne

      Czas trwania: 10h

      Koszt: 600zł


21. Warsztaty: ABC wina - apetyt na wino 

      Czas trwania: 6h

      Koszt: 500zł

      Program:

      1.Krótka historia wina (jak powstaje wino; główne szczepy winogron; zmysły jako narzędzie)
      2.Degustacja (charakterystyka wina; harmonia z jedzeniem; wady wina)
      3.Jak czytać etykiety
      4.Porady praktyczne (przechowywanie; dekantacja)